Meksiko luovutti huumepomon Yhdysvaltoihin – turvatoimet kuin elokuvissa!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eilen kansainväliset uutistoimistot raportoivat, että maailman tunnetuimpiin lukeutuva huumeparoni Joaquin ”El Chapo” Guzman on yllättäen luovutettu Meksikosta Yhdysvaltoihin. Raskaista turvatoimista huolimatta aiemminkin viranomaisilta paenneen rikollispomon siirtäminen maiden rajojen yli oli massiivinen viranomaisoperaatio.

Splash

Sinaloa-huumekartellia johtaneen El Chapon leivissä on mahdollisesti edelleen suuri joukko raskaasti aseistettuja yksityissotilaita, joten viranomaiset valmistautuivat molemmissa maissa pahimpaan. Silminnäkijöiden rajalla ottamista valokuvista nähdään, että näky alueella oli kuin elokuvissa sotilas- ja poliisiajoneuvojen ryhmittäydyttyä vangin siirtoa varten.

Tällä tietoa siirto onnistui, ja huumeparoni kuljetettiin rajalta lentokoneella New Yorkiin oikeudenkäyntiin, jossa hänet vangittiin useista vakavista rikoksista epäiltynä. Häntä syytetään rikoksista ainakin Kaliforniassa ja Teksasissa, joista viimeksi mainitussa hänet voidaan tuomita kuolemantuomioon.

Splash
Splash
Splash
Splash