Näin nukahdat minuutissa – toimiva niksi unettomuuteen

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmisen keho korjaa itseään yöunien ja levon aikana, minkä vuoksi kunnollisten yöunien saaminen onkin niin tärkeää. Monet ihmiset kärsivät kuitenkin välillä elämänsä aikana unettomuudesta, josta voi tulla katala kierre ellei sitä saa katkeamaan heti.

Uniasiantuntijoilla on monia hyviä neuvoja, joiden avulla ihminen pystyy saamaan paremmin unta. Nyt verkossa kiertää kuitenkin yksi niksi, jonka avulla uniongelmista kärsineet ihmiset ovat nukahtaneet jo ensimmäisen minuutin aikana.

Byrdie-sivusto kertoo 4-7-8 -metodista, jonka avulla vaikeastakin unettomuudesta kärsivät voivat saada unta todella nopeasti. Nukkumaan mennessä tulee ottaa hyvä asento ja hengittää tämän jälkeen nenän kautta sisään neljän sekunnin ajan. Tämän jälkeen hengitystä tulee pidättää seitsemän sekunnin ajan, jonka jälkeen ilma puhalletaan suun kautta ulos hitaasti kahdeksan sekunnin ajan.

Rauhallisen hengityksen aikana ihminen keskittyy ja rauhoittuu. Hengitystekniikka on vaikuttanut ihmisiin niin, että he ovat ilman sen suurempaa muistikuvaa asiasta nukahtaneet ja heränneet vasta seuraavana aamuna huomatakseen, että niksi toimi.