Näin vältät flunssan – 5 yllättävää keinoa

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ennen tärkeitä tapahtumia tai lomamatkoja voi vain toivoa, ettei juuri silloin saisi jostain flunssatartuntaa. Monesti flunssa pääsee kuitenkin yllättämään juuri silloin kun sairastelulle olisi vähiten aikaa. Nyt Health-lehti on kertonut hyviä vinkkejä, joiden avulla flunssan pystyy paremmalla todennäköisyydellä pitämään loitolla.

1. Jätä alkoholiAlkoholin juominen huonontaa niin paljon unen laatua, että sairauksien tarttuminen moninkertaistuu alkoholin juomista seuraavina päivinä.

2. Juo teetäKuuman teen juomisen ihmiset muistavat yleensä vasta silloin kun flunssa on jo tarttunut. Illalla teen juominen on kuitenkin hyvä keino estää vilustumista, koska se lämmittää kehoa ja huuhtelee kurkussa olevia bakteereja tehokkaasti.

3. Syö proteiiniaVähäproteiininen ruokavalio heikentää vastustuskykyä. Ihmisen kannattaakin siis päivittäin huolehtia siitä, että syö tarpeeksi kalaa, kananmunia ja vähärasvaisia lihoja.

4. HikoileUrheile, sauno ja juo paljon vettä. Näin pidät nesteet liikkeellä ja monet bakteerit kulkeutuvat elimistöstä virtsan, hengityksen ja hien mukana pois.

5. Putsaa puhelimen näyttöPuhelinta pidetään aina poskea vasten ja lähellä suuta. Puhelimen kautta kulkeutuu paljon bakteereja, minkä vuoksi puhelimen näytön säännöllinen putsaaminen on tarpeen.