Poliisi takavarikoi 100 000 teräasetta – taiteilija keksi niille kaunista käyttöä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Poliisi takavarikoi vuosittain valtavan määrän teräaseita niin Suomessa kuin muissakin maissa. Nyt Iso-Britanniassa taiteilija Alfie Bradley on saanut viranomaisilta haltuunsa peräti 100.000 poliisin takavarikoimaa teräasetta, joille hänellä oli aivan uudenlaista käyttöä.

Alfie Bradley teki vuosina 2015-2016 takavarikoiduista ja lahjoitetuista teräaseista upean Save a Life, Surrender Your Knife -nimisen taideteoksen, joka esittää surullista enkeliä. Yhdeksän metriä korkean teoksen valmistaminen kesti British Ironwork Centreltä puolitoista vuotta. Tulos on kaunis, sillä yhteen hitsatut terät kimaltelevat valossa kuin timantit.

Tekemistä edelsivät lisäksi puolen vuoden neuvottelut siitä voivatko viranomaiset yleensäkään lahjoittaa teräaseita taiteilijalle. Bradley sai idean teokseensa, kun hänen ystäväänsä puukotettiin kotikaupungissaan Oswestryssa. Taiteilijan mukaan enkelin kasvot ovat yhdistelmä hänen veljensä, isänsä, isoisänsä ja isoisoisänsä kasvoja. Taiteilija haluaisi teoksen esille Lontoon Trafalgar Squarelle.

Splash
Splash