Supertähtien alastonkuvista pitkä vankilatuomio

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lukuiten tähtien alastonkuvia verkkoon vuotanut yhdysvaltalainen mies on tuomittu vankilaan yhdeksäksi kuukaudeksi. Chicagosa asuva 29-vuotias Edward Majerczyk myönsi oikeudessa varastaneensa yksityisiä tietoja 30 julkisuuden henkilöltä.

Oikeuden pöytäkirjoissa ei mainittu uhrien nimiä. Tuomioon johtaneet tutkimukset kuitenkin aloitettiin Huffington Post -lehden mukaan sen jälkeen, kun muun muassa Jennifer Lawrencen, Kirsten Dunstin ja Kate Uptonin alastonkuvat vuotivat verkkoon.

Majerczyk oli päässyt käsiksi yli 300 internet-käyttäjän yksityisille tileille tietojenkalastelun avulla. Mies myönsi syyllistyneensä hakkerointiin, mutta väitti varastaneensa kuvia vain omaan käyttöönsä. Tutkimuksissa ei löydetty todisteita, joilla mies olisi voitu yhdistää kuvien vuotamiseen internetiin.

Tuomitun kerrotaan osoittaneen oikeudessa katumusta. Yhdeksän kuukauden vankeusrangaistuksen lisäksi Majerczyk tuomittiin maksamaan 5.700 dollarin edestä vahingonkorvauksia yhdelle hakkeroinnin uhreista.