Äiti löi vauvaa videolla hyvästä syystä – someraivo räjähti välittömästi!

Ohhoh! Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kystinen fibroosi on aineenvaihduntasairaus, joka todetaan ihmisillä yleensä jo lapsena tai vauvaiässä. Kystinen fibroosi vaikuttaa ihmisten keuhkoihin, hengitysteihin, haimaan, maksaan, suolistoon ja myös miehen sukupuolielimiin. Erilaiset oireet johtuvat epänormaalin paksusta ja sitkeästä limasta eri elimissä, mikä johtaa vakaviin hengitysoireisiin.

Birminghamissa asuva Sam Carrier joutuu elämään hyvin lähellä tätä sairautta, koska hänen Daisy-tyttärellään on todettu kystinen fibroosi. Carrier haluaa levittää tietoisuutta kyseisestä sairaudesta ja sen oireista, minkä vuoksi hän on perustanut Facebookiin Daisy Evans Journey -nimisen sivuston hänen tyttärelleen. Joulukuussa Carrier julkaisi sivuille videon, jossa hän joutuu lyömään tytärtään.

Sam Carrier julkaisi Daisysta videon, jossa nähdään miten äiti lyö vauvaa toistuvasti rintakehään. Hoito on jokapäiväinen ja pakollinen rutiini, joka helpottaa vauvan oloa irrottamalla sitkeää limaa keuhkoista ja hengitysteistä. Kuten videosta näkyy, vauva on hyvin rennosti nukahtanut voimakkaaseen taputukseen.

Moni videon nähnyt on kuitenkin ollut Mirror-lehden mukaan kauhuissaan ja alkanut kritisoimaan äitiä siitä, että hän lyö lastaan. Kommentoijat kutsuivat Carrieria vauvan hakkaajaksi, minkä jälkeen äiti alkoi saamaan jopa tappouhkauksia sosiaalisen median kautta. Hoitotoimenpide on kuitenkin vauvalle välttämätön ja helpottaa lapsen oloa, mitä moni ei ole näyttänyt ymmärtävän.

Morning physio I realise this is shocking if you dont realise why. But trust me its not as shocking for u as it is for us cf moms/ dads who are told when our babies are 2 and a half weeks old that we need to do this to our child to try prevent lung damage. The point of this video is just a little insight into what physiotherapy is for a baby with cystic fibrosis. The treatment lasts 25 minutes and is 3 times a day.It doesn't hurt her we are taught how to do it properly so it doe'snt. Generally she just falls asleep. Or she lies there smiling at me. It makes them feel better. Its like when we have an irritating cough and we finally get it off our chest, how much better we feel. This is what it does for them Please feel free to share to help raise awareness xx

Publié par Daisy Evans Journey sur vendredi 23 décembre 2016