Tie värjäytyi punaiseksi tuhansista karkeista – oli tarkoitettu karjan ravinnoksi

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Wisconsissa sijaitseva valtatie värjäytyi taannoin punaiseksi tuhansien sen päälle kaatuneiden karkkien ansiosta. Erikoisen tapauksesta tekee se, mitä tarkoitusta varten makeisia oltiin kuljettamassa. Sheriffin mukaan Dodge Countyn valtatielle kaatuneet karkit olivat Skittles-makeisia.

Karkit olivat tippuneet tielle niitä kuljettaneen rekan peräosasta. Toisin kuin voisi kuvitella, ei makeisia oltu toimittamassa esimerkiksi paikalliseen supermarkettiin vaan lähialueen maatilalle. Skittles-karkit oli tarkoitettu karjan ravinnoksi.

CNN-sivuston mukaan karkkeja valmistavat tahot myyvät kauppoihin kelpaamattomia makeisia usein maatiloille.

Maissin hinta on Yhdysvalloissa nykyään niin korkea, että eläimille tarjotaan edullista hiilihydraattia mielummin karamellien muodossa. Seriffin mukaan Skittles-karkkien leviäminen tielle osoittautui hyväksi asiaksi. Ne nimittäin toivat kylmien säiden jäädyttämän asfaltin pinnalle lisää pitoa.