Ihmisille siirretään nyt nuorta verta – terveysvaikutusten toivossa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kalifornialainen Startup-yritys Ambrosia etsii parhaillaan ihmisiä vähintään erikoisen kuuloiseen tutkimukseen. Siinä kokeillaan mitä tapahtuu, jos aikuisille luovutetaan nuorempien verta.

Yritystä johtaa lääketieteen jatko-opiskelija Jesse Karmazin. Tutkimukseen osallistuvilta peritään 7.500 euron hintainen maksu. He saavat suoniinsa 1,5 litran edestä 16-25 -vuotiailta luovuttajilta peräisin olevaa veriplasmaa.

Nuoren veren positiivisista terveysvaikutuksista ei ole minkäänlaista tieteellistä näyttöä. Business Insider -lehden mukaan Karmazin kuitenkin uskoo, että hänen tutkimuksensa tulee todistamaan toisin.

Miehen tavoitteena on, että tutkimukseen osallistuisi 600 ihmistä. Ennen ja jälkeen verensiirron koehenkilöiden kunto tutkitaan veren biomarkkerien perusteella. Karmazin kertoo tehneensä toimenpiteen jo 30 ihmisille, ja väittää tulosten olleen lupaavia.