Tämä on tulevaisuutta! Lentävä palomies sammuttaa tulipalon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Öljyllä rikastuneelta Dubailta ei puutu varoja, mikä näkyy myös emiraatin viranomaisten prameissa varusteissa. Nyt Dubain palokunta on esitellyt näyttävää uutta laitettaan verkossa julkaistulla videolla.

Dubain palokunnalla on käytössä eräänlaiset vesikäyttöiset lentolaudat. Youtubessa julkaistulla videolla palomies nousee laitteesta lähtevän vesisuihkun avulla useiden metrien korkeuteen sammuttaakseen sillalla roihuavan tulipalon.

Digital Trends -sivuston mukaan tekniikka mahdollistaa sen, että palomiehet pääsevät sammuttamaan esimerkiksi silloilla, rannoilla ja veneissä sattuneita tulipaloja tavanomaista nopeammin. Vesireittejä pitkin kulkeminen on nopeampaa kuin vilkkailla teillä ajaminen.

Dubailla on parhaillaan käytössään 20 vesisuihkun avulla leijuvaa lentolautaa. Yksi laite maksaa lähes 33.000 euroa.