Piparifanien unelma New Yorkiin: Kahvila tarjoilee piparitaikinaa!

Lifestyle Matkailu Terveys · Terhi Piiroinen

Piparien ja keksien leipomisessa yksi herkullisin asia on taikinan syöminen tai kulhon kaapiminen. Osa ihmisistä ei malta edes leipoa taikinoita valmiiksi leivonnaisiksi, vaan mussuttavat keskeneräisen tuotoksen parempiin suihin ennen paistamista.

New York Cityn Greenwich Villageen avataan huomenna kahvila, jossa myydään piparitaikinaa annoksittain. DŌ-kahvilan perustaja Kristen Tomlan on myynyt keksitaikinoita aiemmin netissä, mutta nyt nainen aikoo laajentaa bisnestään ja myydä herkullisia taikina-annoksia asiakkaille myös kivijalkaliikkeessä.

Taikinan syömiseen liittyy aina salmonellariski raakojen kananmunien takia, mutta Tomlan käyttää tuotteissaan ainoastaan pastöroitua munavalmistetta. Hän vakuuttaa, että vaihtoehtoinen kananmunatuote ei maistu taikinassa.

15-paikkaisessa ravintolassa voi herkutella sokerikeksitaikinan lisäksi muun muassa suklaahippupiparien ja kaurakeksien raakaversioilla, Food and Wine -julkaisu uutisoi.