Saudiprinssi varasi puolet lentokoneesta 80 haukalle – pysäyttävä kuva!

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lähi-idässä koulutetaan aktiivisesti haukkoja, ja komea lintu on monen alueen maan suosikkieläin. Nyt netissä leviää viraalina kuva erään lentokoneen matkustamosta, jonka eräs saudiprinssi on varannut lähes kokonaan käyttöönsä. Lentokoneen penkeillä istuu 80 haukkaa.

Haukkakuva on julkaistu Redditissä. Kuvan julkaisija kertoo saaneensa otoksen lentokapteenina työskentelevältä ystävältään. Saudiprinssi oli ostanut jokaiselle linnulle oman lentolipun.

Haukkametsästyksessä kesyt ja koulutetut petolinnut opetetaan pyytämään saalista. Metsästyshaukat ovat arvokkaita ja niiden kouluttaminen kestää vuosia. Haukkojen kouluttaminen ja kilpaileminen on erityisen suosittua Saudi-Arabiassa.

My captain friend sent me this photo. Saudi prince bought ticket for his 80 hawks. from funny