Seksiriippuvaiset tunnustavat: ”Tekee aina mieli, mikään ei riitä”

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Seksi on ihmisen perustarve siinä missä nukkuminen ja syöminen. Terve seksielämä vaikuttaa terveyteen ja hyvinvointiin myönteisesti. Mikäli seksistä tulee hallitsematonta ja pakonomaista, voidaan puhua seksiriippuvuudesta.

Päihdelinkin mukaan addiktoituneeseen seksikäyttäytymiseen liittyy usein ahdistusta, masennusta, stressiä ja haastavia tunteita. Seksin antama mielihyvä on lyhytkestoista ja siihen liittyvä toiminta on hallitsematonta. Seksi aiheuttaa riippuvaisen elämään enemmän ongelmia kuin nautintoa.

Seksiriippuvaiset paljastavat nyt asioita elämästään Whisper-sivustolla. Viralcrunch laati tunnustuksista luettelon, joka saattaa järkyttää asiasta tietämättömiä. Addiktoitunut seksikäyttäytyminen on kuin mikä tahansa riippuvuus, joka hallitsee liikaa elämää.

Eräs nainen tunnustaa, että ei uskalla puhua seksiriippuvuudestaan kenellekään, koska ihmiset pitäisivät häntä moraalittomana. Toinen riippuvainen kertoo voivansa fyysisesti pahoin puutteessa, eikä hän ole tavannut ketään, kenellä olisi yhtä korkea seksivietti. Yksi kiteyttää olennaisen: Hän kyllästyy nopeasti saman henkilön kanssa harrastettuun seksiin.

Yksi addiktoitunut ruoskii itseään, koska on harrastanut seksiä ventovieraiden kanssa, joiden nimeä ei edes tiedä. Samalla hän myöntää satunnaisen seksin olevan koukuttavaa siihen liittyvän jännityksen takia. Eräs tunnustaa, että riippuvuuden takia hän on tyydyttynyt viisi minuuttia parhaimmankin session jälkeen ja sitten olo muuttuu tukalaksi ja hän haluaa lisää.

Seksiriippuvuutta voi olla hankala salata perheeltä. Erään addiktin läheiset luulevat, että seksiä ventovieraiden kanssa harrastava käy vain kavereineen ulkona. Addiktien on myös vaikea löytää samalla aaltopituudella olevaa kumppania, ja he tyytyvät usein elämään yksin. Tällöin on myöskään vaikea erottaa rakkauden ja himon välistä eroa. Yksi riippuvainen tunnustaa tuhoisan käyttäytymisen aiheuttaneen hänelle HIV-tartunnan.

Osa seksiriippuvaisista ei edes tunnista addiktiotaan ja luulee, että heidän ylenpalttinen vehtailunsa on normaalia. Yksi riippuvainen tunnustaa sekstailleensa jokaisen ystävänsä kanssa, kunnes se vaikutti kaverisuhteisiin ja hän jäi yksin. Riippuvuus ajaa pettämään ja yksi addikti tunnustaa tuhlanneensa 600 dollaria pelkästään seksileluihin himonsa tyydyttääkseen. Toinen nainen kertoo haluavansa yhtä aktiivisen kumppanin, joka on valmis harrastamaan seksiä vaikka koko päivän.