Mies rakensi vuoristoradan hammastikuista – uskomaton taidonnäyte

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

On askartelijoita ja kotoiloijoita. Sitten on supertaitavia rakentelijoita, joiden luomukset edustavat huippuunsa hiottua insinöörityötä, arkkitehtuuria, mahtavaa luovuutta ja riemukasta onnistumista. Yksi taitavimmista rakentelijoista on sanfranciscolainen Scott Weaver.

The Tinkering Studio esittelee hammastikuista pingispallojen vuoristoratoja rakentelevan miehen. Scott Weaver aloitti harrastuksensa jo kahdeksanvuotiaana. Hän on laajentanut rakennelmiaan vuosien saatossa, ja lopputulos hivelee silmiä. Pikkutarkka työ on erittäin onnistunut, ja sen esikuvana toimii miehen kotikaupunki, San Francisco.

Yli 100.000 hammastikusta rakennettu vuoristorata syntyi 35 vuoden rakennustyön tuloksena. Vaikka rakennelman esittelyvideo on vanha, on se lähtenyt netissä uusintakierrokselle. Eikä suotta, pallojen etenemistä on nautinnollista seurata.