Näin eri uskoiset puhalsivat yhteen hiileen – kuva vetää hiljaiseksi

Matkailu Ohhoh! · Terhi Piiroinen

On sanottu, että ilman uskontoja olisi vähemmän sotia. Silti korkeampaan voimaan turvautuminen on useille ihmisille tärkeä osa elämää. Uskontojen avulla pidetään yllä järjestystä, mutta saadaan myös lohtua ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Yhdysvalloissa on meneillään uskontokriisi.

Yhdysvaltain tuore presidentti Donald Trump yritti asettaa maahan kieltoa, jonka mukaan tiettyjen muslimimaiden kansalaiset eivät ole tervetulleita hänen kotimaahansa. Ihmiset järjestivät laajamittaisia protesteja maan lentokentillä. Mielenosoituksiin kerääntyi kirjaimellisesti sekalainen seurakunta ihmisiä.

Chicagon kansainvälisellä O’Haren lentokentällä ikuistettiin valokuva, joka kiteyttää monen maailmankansalaisen mielipiteen. Tribune-lehden valokuvaaja Nuccio DiNuzzon ottamassa valokuvassa on kaksi isää, joiden olkapäillä istuu jälkikasvua. Time-lehden mukaan toinen perhe on islaminuskoinen, toinen juutalainen. Lapset katsovat toisiaan silmiin. Eri uskonnoista huolimatta he vastustavat samaa asiaa. Kuvassa on aineksia uutisvalokuvauksen palkintoihin.