Koirat pitävät reggaesta – auttaa niitä rauhoittumaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mikäli koiransa kanssa haluaa viettää aikaa musiikkia kuunnellen, on syytä laittaa soimaan jamaikalaistyylistä rytmimusiikkia. Reggaen on nimittäin huomattu tuoreessa tutkimuksessa miellyttävän niitä.

Skotlannin SPCA-eläinsuojeluyhdistyksen ja Glasgow’n yliopiston tuore tutkimus selvitti, minkälaisella musiikilla oli rauhoittava vaikutus koirille. Tutkimuksessa koirille soitettiin eri musiikkityylejä samalla, kun niiden sydämenlyöntejä ja stressitasoja mitattiin.

Kävi ilmi, että reggae vähensi koirien stressiä huomattavasti eniten. Seuraavaksi parhaiten rauhoittavaa musiikkia koirille oli kevyt rock -musiikki. Tutkimuksessa myös selvisi, että musiikki ylipäätään vähentää koirien stressitasoa.

– Eri tyylilajeihin reagointi oli vaihtelevaa. On mahdollista, että koirilla on ihmisten tavoin yksilölliset mieltymyksensä musiikin suhteen, professori Neil Evans kertoi lehdistötiedotteessa.

– Reggae ja kevyt rock vaikuttivat kuitenkin koirien käytökseen positiivisimmalla tavalla, mies jatkaa.