Somesota vaasalaisen pizzerian Facebookissa: ”Menkä v**tu mualle”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sosiaalisessa mediassa palautteen antaminen on usein hieman turhankin helppoa, mutta esimerkiksi Facebookissa palautteiden antaminen omalla nimellä voi hieman hillitä ongelmia. Nyt vaasalainen Pizza ja pub Teheran on aloittanut varsinaisen somesodan asiakkaitaan vastaan.

Asiakkaat ovat viime aikoina kritisoineet pizzerian tuotteita ja erityisesti asiakaspalvelua, ja pizzeria on vastannut asiakkaille samalla mitalla. Tilanne kulminoitui pari tuntia sitten, kun yrittäjä kyllästyi saamiinsa negatiivisiin palautteisiin ja antoi palaa Facebook-päivityksellä.

– Mã en vittu vâlità satana tätä puhetta on paska pizza olen sanonut tuhansia kerttoja ettà ei pakko ostaa menkà vittu mualle, somesodan kärjistäneessä pizzerian päivityksessä todetaan.

Päivityksestä sai alkunsa hurja somekeskustelu, jossa rajutkin kommentit ovat singahdelleet puolelta toiselle. Sama tulos oli lähes samaan aikaan pizzerian Facebookissa julkaistulla toisella kommentilla.

– Nää kaikki jotka sanovat mulle on huono pizza ne on kakellisià asikkaita surin osa saovat mulla on hyvàâ làttyy en usko paska puhetta, toisessa viestissä todetaan.

Staran toimittaja soitti pizzeriayrittäjälle, joka kuitenkin totesi lyhyesti, ettei halua kommentoida tapausta. Tämän jälkeen toimitus otti yrittäjään yhteyttä tekstiviestillä, jossa tiedusteltiin kommenttia epäilyihin, joiden mukaan osa keskustelujen kommenteista olisi julkaistu hänen henkilökohtaiselle nimelleen tekaistulla käyttäjätilillä. Puoli tuntia myöhemmin yrittäjä kertoi Facebookissa, että hänen nimissään on julkaistu kommentteja.

– Moi joku on kopioinut mun sivua ja, kirjoittaa mun puolesta paljon paska ei pitää uskoa joku haluaa, lavastaa mua tällä tavalla kiroilee kaikille asikkaille jatkuvasti rumia sanoja ja, lähettää kaikille tosi ruma tempu, pizzerian Facebook-sivulla kerrotaan.

Poikkeuksellisen sananvaihdon myötä monet kommentoineet ovat myös todenneet, että tällä tavalla asiakkailleen vastaava pizzeria täytyy käydä henkilökohtaisesti kokemassa. Ainakin somekommenttien perusteella pizzeria on saamassa muutamia uusia asiakkaita, joista osa suunnittelee ajavansa Vaasan Ristinummelle pitkienkin matkojen päästä.

PÄIVITYS: Artikkeliin lisätty maininta puhelinsoitosta ja yrittäjän päivityksestä.