Maanviljelijän vastaisku jättiyhtiölle – opiskeli 16 vuotta lakia ja voitti oikeusjutun!

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kiinalainen maatalousyrittäjä Wang Enlin nosti oikeusjutun valtionomisteista kemikaaliyhtiö Qihua Groupia vastaan. Eläkkeellä oleva mies vaati korvauksia siitä, että hän ei voinut naapureineen viljellä terveellistä ravintoa pelloillaan. Kemikaaliyhtiö oli saastuttanut heidän maansa.

Kuusikymppinen Wang Enlin teki ensimmäisen valituksen vuonna 2001. Vaikka mies tiesi olevansa oikeassa, ei hän pystynyt puolustautumaan lakipykäliin vedoten. Hänen oli pakko opiskella lakia, jotta tiesi, mitä lain kohtia kemikaaliyhtiö oli rikkonut.

Ala-asteen kolmannella luokalla koulunsa päättänyt mies opiskeli lakia yhteensä 16 vuotta, Daily Mail uutisoi.

Miehellä ei ollut varaa ostaa edes tarvittavia materiaaleja itselleen, vaan luki lakikirjoja paikallisessa kirjakaupassa. Vastapalveluksena kirjojen lainaamisesta mies antoi kirjakaupan omistajalle maissintähkiä.

Oikeus otti Enlinin laatiman kanteen käsittelyynsä vuonna 2015. Nyt mies on voittanut ensimmäisen oikeustaistelun, ja Qihua Group joutuu maksamaan Enlinin kylän asukkaille yhteensä 112.000 euroa. Itseoppinut kiinalainen aikoo taistella asiansa puolesta niin kauan, kunnes oikeus toteutuu.