Näin saat treenistä enemmän irti – ilman tarkkaa ruokavaliota

Fitness Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Hyvä kunto ja painon pudottaminen on kiinni myös liikunnasta, mutta suurin osa edistymisestä jää kuitenkin saavuttamatta huonon ruokavalion vuoksi. Kaikki eivät jaksa tai halua noudattaa tarkkoja ruokailuaikoja tai ruokavalioita, minkä vuoksi moni antaakin ruoan suhteen liian helposti periksi ja oikeuttaa herkut itselleen sillä, että käy kuntosalilla.

Elite Daily -lehden mukaan ihmisillä on kuitenkin tarkan ruokavalion sijaan monia muita helpompia tapoja, joiden ansiosta he saavat enemmän irti kuntosalilla vietetyistä tunneista.

1. Ruoka ennen ja jälkeen treenin

Ennen treeniä kannattaa syödä hiilihydraatteja ja suoraan treenin jälkeen keskittyä tankkaamaan proteiinia.

2. Älä pienennä annoskokoa vaan syö terveellisemmin

Moni luulee, että annoskoon pienentäminen on aina tie laihtumiseen. Parempi tapa on kuitenkin syödä paljon terveellistä ruokaa kuin näännyttää itseään syömällä pieniä annoksia epäterveellistä ruokaa.

3. Syö tuoretta

Tuoreissa raaka-aineissa on aina enemmän ravinteita kuin säilötyissä. Tämän vuoksi kaupasta kannattaa ostaa paljon aineksia hedelmä- ja vihannesosastolta, jolloin ei pysty menemään pieleen ruoan terveellisyyden suhteen.

4. Juo paljon vettä

Veden säännöllinen juominen pitää aineenvaihdunnan käynnissä. Kylmän veden juominen polttaa myös enemmän kaloreita kun elimistö kuluttaa enemmän energiaa sen lämmittämiseen.