Dingo tekee paluun alkuperäisellä kokoonpanolla?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen kaikkien aikojen menestyneimpiin yhtyeisiin lukeutuva Dingo on kutsunut toimittajat tiedotustilaisuuteen, joka järjestetään perjantaina Helsingissä. Kutsun sanamuodon perusteella on aihetta veikata, että kyseessä on yhtyeen alkuperäisen kokoonpanon paluu jossain muodossa.

– Neumann, Jonttu, Quuppa, Pepe ja Pete kutsuvat sinut kuulemaan suunnitelmistaan vuodelle 2017, tiedotusvälineille lähetetyssä kutsussa todetaan.

Tämänkaltaisia kutsuja on perinteisesti lähetetty medioille silloin, kun jo kuopatulla yhtyeellä on paluuseen liittyviä uutisia.

– Dingon klassisen kokoonpanon kultavuosina 1984–1986 yhtye rikkoi kaikki siihen asti tehdyt levy- ja konserttimyynnin ennätykset Suomessa. Tervetuloa kuulemaan minkälaisia suunnitelmia Neumannilla, Jontulla, Quupalla, Pepellä ja Petellä on vuodelle 2017.

Porissa vuonna 1982 perustettu Dingo on jäänyt suomalaisen kevyen musiikin historiaan yhtenä kaikkien aikojen suosituimmista suomalaisista yhtyeistä. Sittemmin yhtye hajosi ja sen jäsenten välit tulehtuivat.

Neumann muodosti lopulta uuden Dingo-kokoonpanonsa, jonka nimen käyttämisestä syntyi kiistaa. Perjantaina nähdään onko yhtye sopinut riitansa ja tekemässä historiallisen paluun. Aivan alkuperäinen kokoonpano ei kutsussa mainitun nimilistan mukaan ole kyseessä, sillä yhtyettä oli aikoinaan perustamassa myös basisti Eve. Hän ei näytä olevan mukana yhtyeen nykyisessä kokoonpanossa.