Maailman vanhin akvaariokala kuoli – ikää yli 90 vuotta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman vanhin akvaariossa elänyt kala, Granddad on menehtynyt. Chicagon Shedd-yleisöakvaariossa elänyt keuhkokala ehti elää kunnioitettavaan yli 90 vuoden ikään.

Keuhkokala toimitettiin Sheddiin Australiasta vuonna 1933. Sen tarkka ikä ei ollut tiedossa, mutta Granddadin uskotaan olleen yli 90-vuotias. Eläin jouduttiin lopettamaan, kun sen kunto muuttui liian huonoksi.

– Granddad herätti yleisössä paljon kiinnostusta, jännitystä ja kummastusta kalaksi, joka vietti suuren osan ajasta matkien katkennutta oksaa, Sheddin johtaja Bridget Couhlin kuvaili tiedotteessa Metro-lehden mukaan.

Keuhkokalat voivat elää luonnossakin yli 100-vuotiaiksi. Lajia kutsutaan eläväksi fossiiliksi, sillä niitä on ollut olemassa yli 400 miljoonan vuoden ajan. Fossiilit ovat osoittaneet, että keuhkokalat ovat pysyneet samanlaisina jo yli 100 miljoonan vuoden ajan.