Torakka ryömi korvasta sisään – mies tappoi hyönteismyrkyllä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Maailmalta kantautuu viikon sisään jo toinen tapaus, jossa torakka on löytänyt tiensä ihmisen pään sisälle. Lääkärit ovat nimittäin poistaneet Kiinassa hyönteisen miehen korvasta hänen tapettua sen ensin tuholaismyrkyllä.

Torakka oli ryöminyt Chengdussa asuvan 60-vuotiaan miehen korvasta sisään 1. helmikuuta. Hän yritti vuorokausien ajan saada ötökkää pois pinsettien ja hammastikkujen avulla. Lopulta turhautunut mies suihkutti korvaansa hyönteismyrkkyä.

Myrkky tehosi, mutta torakan ruumis oli nyt jumissa miehen korvassa. South China Morning Post -lehden mukaan hyönteismyrkyn kemikaalit olivat nimittäin aiheuttaneet hänen korvakäytävänsä turpoamisen. Mies hakeutui sairaalahoitoon, ja lääkärit poistivat hänen korvastaan noin senttimetrin pituisen kuolleen ötökän.

Lääkärien mukaan torakat etsivät talvella lämpimiä piilopaikkoja, ja saattavat joissain tapauksissa päätyä sisään ruumiinaukoista. Mikäli ötökkä ryömii korvasta sisään, suositellaan reikään kaadettavan puhdasta öljyä. Se tappaa tunkeutujan vettä tehokkaammin.