Varo mitä julkaiset Facebookissa – tämän perusteella sinua arvostellaan

Digi Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sosiaalinen media on suuri osa monien ihmisten arkipäivää ja sitä miten he ovat tekemisissä muiden ihmisten kanssa. Moni jakaa sosiaalisessa mediassa elämästään kaiken, mutta osa tyytyy vain olemaan läsnä ja katsomaan mitä muut puuhaavat. Kyselyn mukaan ihmisten kannattaa kuitenkin hieman miettiä sosiaalisessa mediassa jakamiaan asioita, koska heitä arvostellaan niiden perusteella.

SinglesinAmerica-sivusto kertoo kyselystä, johon osallistui 5.500 ihmistä ympäri Yhdysvaltoja. Kyselyssä kävi ilmi, että ihmiset arvostelevat toisiaan melko paljon sen perusteella mitä he julkaisevat esimerkiksi Facebookissa ja Instagramissa. 42 prosenttia vastasi arvostelevansa ihmisiä jaettujen julkaisujen perusteella ja 42 prosenttia julkaistujen kuvien laadun perusteella.

39 prosenttia vastanneista kertoi kiinnittävänsä huomiota siihen millainen kieliasu julkaisussa oli tai oliko se kirjoitettu kieliopillisesti oikein. 37 prosenttia arvosteli kuvissa olevia henkilöitä heidän hampaidensa ja hymyjen perusteella, ja 35 prosenttia teki omat päätelmänsä julkaisijasta pelkkien kuvissa näkyvien vaatteiden perusteella.