Katseet taivaalle huomenna! Kuu pimenee Suomessa osittain

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kuunpimennys on tilanne, jolloin Kuu on maapallon varjossa. Silloin Aurinko, Maa ja Kuu ovat samalla suoralla ja maan varjo pimentää Kuun joko kokonaan tai osittain. Seuraava osittainen kuunpimennys nähdään Suomessa jo huomenna lauantai-iltana 11. helmikuuta 2017 kello 22.00 aikaan.

Tänä yönä taivaalla nähdään vielä täysikuu, mutta huomenna on vuorossa jo osittainen kuunpimennys. Kello 19.53 alkava niin sanottu puolivarjopimennys voi olla hankala havaita. Parhaiten se nähdään Kuun pohjoisella reunalla. Ursan mukaan pimennys on syvimmillään kello 21.54, ja pimennys on ohi kello 23.56.

Edellisestä täydellisestä kuunpimennyksestä on Suomessa kulunut jo puolitoista vuotta ja osittaisesta kuunpimennyksestä lähes viisi kuukautta. Seuraavaa täydellistä pimennystä päästään ihailemaan vasta vajaan vuoden kuluttua 31. tammikuuta 2018. Ensi vuonna sama nähdään tosin uudelleen jo 27. heinäkuuta.