Keski-iässä avioituvista naisista helposti ylipainoisia: ”Liikaa romanttisia illallisia”

Fitness Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tutkijat halusivat selvittää miten avioliitto ja parisuhteen tilanne vaikuttivat keski-ikäisten naisten terveyteen. Tutkimuksesta kävi ilmi, että myöhemmin avioituneista naisista tuli vanhemmalla iällä ylipainoisia kun taas eronneet keski-ikäiset pitivät terveydestään parempaa huolta.

Tutkijat tarkastelivat 79.094 naista, jotka olivat iältään 50-79 -vuotiaita. Naiset jaettiin kolmeen ryhmään heidän siviilisäätynsä mukaan. Kolmen vuoden jälkeen tutkivat huomasivat, että tänä aikana naimisiin menneet naiset olivat lihoneet eniten ja heistä oli tullut tai tulossa ylipainoisia. Tämä johtui luultavasti siitä, että rakkauden löytäneet naiset olivat syöneet uuden puolison kanssa paremmin ja käyneet enemmän ulkona romanttisilla illallisilla.

Kolmen vuoden aikana eronneet naiset taas olivat alkaneet käymään uudelleen kuntosalilla ja pitämään heidän terveydestään ja fyysisestä kunnostaan huolta. Daily Mail -lehden mukaan tutkijat ovat huomanneet, että stressaavat elämäntilanteet kuten ero tai puolison kuolema ovat yleensä pysäyttäviä ja henkisesti haastavia. Ne kuitenkin johtavat suurissa osissa tapauksista positiivisiin lopputulemiin kun henkilöt haluavatkin kehittää itseään ja keskittyä omaan hyvinvointiinsa.