Tiedätkö jo tämän niksin? Laastariohjeesta tuli nettihitti

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Laastarit ovat yksinkertainen ja helppo apu pienten haavojen hoitoon, ja niiden käyttäminen tulee monille tutuksi jo lapsesta lähtien. Yleensä laastari laitetaan sormeen niin, että tarrakohdista irrotetaan tausta, laastarin tyyny laitetaan haavaa vasten ja tarraosa kiinnitetään haavan viereen ihoon.

Nyt verkossa on alkanut leviämään laastariohje, joka on Daily Mail -lehden mukaan japanilaiselta Twitter-käyttäjältä lähtöisin. Kuvassa näytetään miten laastarin tarraosa tulee leikata kahtia, jolloin laastarin pystyy kiinnittämään sormen ympärille paremmin ja pysyvämmin.

Niksi lähti nopeasti leviämään Twitterissä. Ohje on todella yksinkertainen, mutta harva on tullut ajatelleeksi kiinnittää laastaria kuvan osoittamalla tavalla. Moni varmasti pystyy kuitenkin tunnistamaan tilanteen, jossa sormeen kiinnitetty laastari alkaa irtoamaan, koska se on aina ylhäältä jo valmiiksi hieman auki ja irrallaan.