Linnut aloittivat ystävänpäivän viettämisen – taivaalle ilmestyi valtava sydän

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lintujen näkö- ja reaktionopeus ällistyttää lintuparvia katselevia ihmisiä. Lentävässä parvessa tehdään äkkikäännöksiä samanaikaisesti kuin käskystä ja linnut näyttävät erinomaisesti järjestäytyneiltä. Nyt yksi parvi on tehnyt sydämen taivaalle.

Caters News Agency on julkaissut Facebookissa kuvan sydämenmuotoisesta lintuparvesta. Tiede-lehden julkaiseman artikkelin mukaan lintujen reaktionopeus on ällistyttävää luokkaa, ja ne pystyvät näkemään jopa 150 kuvaa sekunnissa. Ihminen ei näe edes kahtakymmentä. Katso kuva tästä.

Toisin sanoen lintuparvessa reagoidaan toisten lintujen lentoradan ja -asennon muutoksiin minimaalisessa ajassa. Turun yliopiston eläinekologian dosentti Esa Lehikoisen kirjoittaman artikkelin mukaan parvea ohjaa kovakuntoisin johtajalintu. Muuttoa tekevät lintuparvet käyttäytyvät eri tavalla kuin ravintoa etsivät.

Look at these love birds! This stunning flock of birds formed a heart as they flew through the sky.

Publié par Caters News Agency sur mercredi 8 février 2017