Hitlerin kaksoisolento pidätetty Itävallassa – ihannoi natsivallan aikakautta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Itävallan viranomaiset ovat pidättäneet 25-vuotiaan Adolf Hitlerin kaksoisolennon, koska mies on osoittanut ihailevansa natsivallan aikakautta. Pienillä viiksillä ja jakauksella varustettu kaksoisolento kutsuu itsään nimellä Harald Hitler.

Harald Hitler on vastikään muuttanut Itävaltaan lähelle Saksan rajaa. Hänen on nähty muun muassa Adolf Hitlerin synnyintalon edustalla. Rakennuksessa toimii tällä hetkellä majoitusalanliike nimeltään Braunau am Inn. Mies ei esiinny Hitlerin näköisenä kuitenkaan pilailumielessä.

BBC:n mukaan Harald Hitler on erittäin tietoinen toimistaan ja hänet on aiemmin nähty muun muassa Wienissä ja Grazissa. Natsivallan ihaileminen on luokiteltu rikokseksi Itävallassa. Saksan valtakunnankansleri ja natsihallinnon aikana maataan vuosina 1934 – 1945 diktaattorina johtanut Adolf Hitler on yksi maailmanhistorian synkimmistä hahmoista.