Maailman paksuin lumikinos – tässä ei lumiaura enää auta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa lämpimät helmikuun kelit ovat hiljalleen jo sulattamassa muutenkin melko ohutta lumikerrosta, mutta maailman paksuin lumikinos ei ehdi yhdessä kesässä enää sulaa. Se ei kuitenkaan sijaitse Etelä- tai Pohjoisnavalla, vaan Japanissa.

Toyaman prefektuurissa sijaitsevan Tateyama-Kurobe -alppitien varrella Tate-vuoren liepeillä sijaitsee paikka, jossa kerrotaan olevan maailman paksuin lumikerros. Alueella on nimittäin kasautunut lunta peräti noin 20 metrin korkeudelta, ja näky on todella majesteettinen.

Omachin ja Toyaman välinen tieosuus on auki turisteille huhtikuusta heinäkuuhun. Alueella on myös hotelli Tateyama, jossa turistit voivat majoittua käydessään ihastelemassa valtavia lumikinoksia.

finally made it here after ???? #19M #snowwall #snowcorridor #alpineroute

A photo posted by Vicky Uvimolchai (@vickyuu) on

#tateyamakurobealpineroute #snowcorridor in #japan

A photo posted by Kim Tran (@cuckimtran663) on