Sotilas pelasti vaimonsa vankileiriltä – rakkaustarina kuin satuelokuvasta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Skotlantilainen sotilas John Mackay juhlii parhaillaan 71. yhteistä ystävänpäivää Edith-vaimonsa kanssa. Pariskunta tapasi toisen maailmansodan aikaan, kun brittijoukot vapauttivat Auschwitzin vankileirillä olleita juutalaisia. Rakkaus syttyi yhteisestä tanssista.

Unkarialaissyntyinen 92-vuotias Edith Steiner ja skotlantilainen 96-vuotias John Mackay avioituivat 17. heinäkuuta vuonna 1946. Pariskunnan tosirakkaus on kestänyt tähän päivään saakka, ja heille on siunaantunut kaksi lasta, seitsemän lastenlasta ja viisi lastenlastenlasta. Mackay pelasti vaimonsa hengen.

Kaksikko kohtasi puolalaiselta vakileiriltä vapautuneiden juutalaisten kunniaksi järjestetyssä juhlassa. Tuolloin 23-vuotias Mackay katseli parikymppistä Steineria ihaillen. Mies pyysi kaveriaan hakemaan naista hänen kanssaan tanssiin. Steiner ei suostunut, sillä hän halusi Mackayn rohkaistuvan ja pyytävän tanssia itse. Näin kävi, ja he rakastuivat.

Vuosikymmeniä yhdessä ollut pariskunta juhlii tänään yhteistä ystävänpäivää 71. kertaa. He muistuttavat rakastavaisia olemaan romanttisia vuoden ympäri – eikä pelkästään erityispäivinä, Daily Mail uutisoi. He ovat sitoutuneet rakastamaan toisiaan. Aito rakkaus kestää kaiken.

It will be their 71st Valentine's Day together!! ❤️❤️❤️

Publié par Daily Mail sur lundi 13 février 2017