Unohda vaaka ja mittanauhat – tavoitefarkut paras tsemppari

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Jokaisella naisella on vaatekaapissaan liian pienet farkut. Ne ovat housut, jotka on ostettu esimerkiksi alennusmyynnistä edullisesti tai säilytetty nuoruudesta saakka kaapin perällä. Tavoitefarkut voivat toimia myös erinomaisena motivaattorina.

Tavoitefarkut otetaan yleensä esille silloin, kun haluaa kiinnittää huomiota vartalon figuuriin. Farkkuja yritetään äheltää jalkaan hullunkurisissa asennoissa venkslaten. Mikäli ne sujahtavat pepun kohdalta päälle, voi nappien ja vetoketjun sulkeminen nostaa hikeä ohimoille.

Naiset saattavat maata sängyllä selällään samalla, kun vetävät vatsaa sisään ja vetoketjua ylös. Tavoitefarkkuihin mahtumisessa ei tarvitse puhua laihduttamisesta. Se voidaan mieltää kehon muotojen kiinteyttämiseksi terveellisen ruokavalion ja liikunnan avulla. Osa ihmisistä pitää pieniä farkkuja kaapissaan ikuisesti, eikä tule koskaan mahtumaan niihin.

Parhaimmillaan tavoitefarkut saattavat kannustaa paremman ja terveemmän olotilan saavuttamisessa. Osa mahtuu tavoitefarkkuihinsa ennen kesää, ja silloin jos milloin on syytä juhlaan. Eläköön, tavoitefarkut!