Palokunta varoittaa penisrenkaista – Fifty Shades syy lisääntyneisiin onnettomuuksiin?

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Lontoon palolaitos kehottaa ihmisiä olemaan varovaisesti penisrenkaiden käytön suhteen. Viranomaiset ovat nimittäin yhä enenevissä määrin joutuneet auttamaan ihmisiä, joiden sukukalleuksiin liian tiukat renkaat ovat jääneet jumiin.

Palolaitoksen mukaan he ovat joutuneet pelastamaan miehiä penisrenkaiden aiheuttamista tuskallisista tilanteista yhdeksän kertaa huhtikuusta 2016 lähtien. Määrä on kaksinkertainen vuosien 2014 ja 2015 vastaavaan verrattuna.

Twitterissä julkaistujen kaavioiden mukaan käsirautoihin jumiin jääneiden pelastaminen on puolestaan kustantanut viimeisten viiden vuoden aikana veronmaksajille 830.000 puntaa, eli yli 976.000 euroa. Palolaitos syyttää ilmiön lisääntymisestä Fifty Shades of Grey -elokuvien ja kirjojen suosiota.

Lontoon palolaitos ei ole ainoa viranomaistaho, joka on kehottanut ihmisiä olemaan tarkkana seksileikeissään. Ystävänpäivän alla Kroatian Zagrebin palolaitos julkaisi samanlaisen, käsirautoja koskevan tiedotteen.