Kiusaamisesta kertova suomalaissarja jatkuu: ”He halusivat minun kuolevan”

Ohhoh! Terveys · Stara.fi

Nuorten kiusaamisesta kertova suomalainen Some Deep Story -sarja saa jatkoa. Toisella tuotantokaudella tarinansa kertovat kolme nuorta, jotka eivät ole mahtuneet koulumaailman asettamaan muottiin. He ovat kärsineet kiusaamisesta, yksinäisyydestä ja arvottomuuden tunteesta.

Some Deep Story nähdään Yle FOLKin verkkosivuilla ja Yle Areenassa. Kuten ensimmäisellä kaudella, myös tällä kertaa tarinat on löydetty 76.000 nuoren 3AM-nettiyhteisöstä. Sarjan tekijä ja 3AM-yhteisön perustaja Sami Kieksi uskoo, että sarja toimii vertaistuellisessa mielessä.

– Jakson henkilöt näyttävät omalla tarinallaan, että kaikesta voi selvitä. Näistä asioista puhuminen ei ole mitenkään häpeällistä. Päinvastoin, Kieksi sanoo.

Ensimmäisessä jaksossa (Katso tästä) ääneen pääsi Ripsa, joka rakensi itselleen mielikuvitusmaailman suojaamaan vanhempien alkoholismilta ja riitelyltä sekä yksinäisyydeltä. Lopulta mielikuvitusmaailma oli viedä Ripsalta hengen. Jakson otsikkona on ”He halusivat minun kuolevan”.

Toisessa jaksossa tavataan Valtteri, joka koki sekä henkistä että fyysistä koulukiusaamista ADHD:n takia. Kiusaaminen ja pahoinpitelyt johtivat ajatuksiin kiusaajien tappamisesta.

Kolmas jakso kertoo Jennasta, jonka kiusaaminen alkoi jo varhain. Kiusaamisesta seurasi anoreksia, itsemurha-ajatuksia sekä ongelmien kierre. Lopulta Jenna ei halunnut olla enää heikko ja arvoton, mikä johti juomiseen ja aggressiiviseen käytökseen.