Vuosisadan pako! Siperianhusky karkasi häkistä ja vapautti lajitoverinsa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Valvontakameran ikuistamalla videolla päästään seuraamaan koirien hämmästyttävää pako-operaatiota. Siinä eläinlääkärin häkki ei onnistu pitelemään nokkelaa siperianhurttaa vankina.

Kiinassa kuvatulla videolla siperisanhusky avaa ensin häkkinsä oven hampaillaan. Tämän jälkeen koira auttaa vielä lajitovereitaan päästämällä nekin häkeistään. Valitettavasti pako tyssäsi lyhyeen, sillä salasanasuojattua ovea koirat eivät sentään osanneet avata.

– Häkin avaaminen on hankalaa jopa ihmisille, sillä sen ovi aukeaa pienen mekanismin avulla. Olemme tehneet tätä työtä kuuden-seitsemän vuoden ajan emmekä ole nähneet vastaavaa, eläinlääkäri Cao Shen kuvaili Metro-lehden mukaan.

Klinikan henkilökunnan mukaan paon suorittanutta koiraa oltiin pidetty kolmesta rekikoirasta tyhmimpänä. Mielipide lienee muuttunut uskomattoman pakoyrityksen jälkeen.