Facebook-videoihin äänet automaattisesti – halusit tai et!

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Facebookiin on tulossa uudistus, joka ei ole todennäköisesti monien mieleen. Pian yhteisöpalvelun älypuhelinsovelluksen uutissyötteessä näkyvissä videoissa tullaan kuulemaan automaattisesti myös äänet.

Tähän asti videot ovat lähteneet pyörimään Facebookissa automaattisesti, mutta äänet ovat olleet vaiennettuna ellei käyttäjä laita niitä itse päälle. Uudistuksen myötä myös videoiden äänet ovat päällä heti niiden alkaessa.

Uudistuksen myötä Facebook-videoiden huomaamaton katselu esimerkiksi julkisilla paikoilla tulee olemaan huomattavasti vaikeampaa. Yhteisöpalvelu kuitenkin väittää blogissaan, että uudistus on saanut positiivista palautetta niissä maissa joissa sitä on jo kokeiltu.

Äänet eivät tietenkään kuulu, mikäli puhelin on laitettu äänettömään tilaan. Äänet on myös mahdollista poistaa Facebookin asetuksista.