Näin kahvi maistui ensikertalaisille – eivät ymmärtäneet hehkutusta

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kahvin juominen on tapa, jonka monet opettelevat teini-iässä kavereidensa kanssa ja josta monet tulevat myös myöhemmin riippuvaiseksi. Kahvi on iso osa ihmisten aamurutiinia ja töissä pidettäviä taukoja, minkä lisäksi kahvikulttuuri on maista riippuen melko vahva.

Osa ihmisistä ei ole kuitenkaan koskaan hypännyt kahvijunan kyytiin, minkä vuoksi he voivat välillä kokea jäävänsä jostain paitsi valitsemalla aina teen tai kaakaon ravintoloissa muiden hehkuttaessa hyvää kahvia. Nyt kahvia laitettiin maistelemaan neljä aikuista, jotka eivät ole aiemmin maistaneet monien rakastamaa juomaa.

Kuten arvata saattaakin, kahvin maku vaatii hieman totuttelua. Kahvi voi maistua kitkerältä, minkä vuoksi mustaa kahvia maistaessaan koehenkilöt ihmettelevätkin sitä miksi kukaan haluaisi vapaaehtoisesti juoda kahvia.

Mustan kahvin ja espresson jälkeen koemaistelijat saivat maistaa hieman helpompia, miedompia ja makeampia erikoiskahveja. Maitokahvit eivät maistuneet vielä koemaistajille, joiden mukaan ne maistuivat edelleen kahvilta, jonka perusmausta ihmiset eivät pitäneet. Suklaasiirapilla makeutettu kahvi oli ainut, joka oli maistelijoiden mieleen.