Uskoisitko tätä hampurilaista täytekakuksi? Nainen loihtii kakkutaidetta

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Yksi modernin keittiön ruokatrendeistä on luoda annoksia, jotka huijaavat ihmisiä. Tällaisia ovat esimerkiksi pääruoalta näyttävät jälkiruoat, jotka on naamioitu taidokkaan koristelun avulla. Brittiläinen Laura Loukaides on yksi tämän leivontamuodon mestareista.

Useita eri leivonta-alan palkintoja kakuillaan voittanut Laura Loukaides esittelee luomuksiaan netissä. Hänellä on myös oma Youtube-kanava, jolla annetaan seikkaperäisiä ohjeita erikoiskakkujen valmistamista varten. Naisen leipomukset näyttävät usein muulta kuin ovat.

Hän on naamioinut makeita kakkuja näyttämään pitsoilta, lettukasoilta, eläimiltä ja jopa pasta-annoksilta. Naisen taidokas koristelu muuttaa syötävät herkut esineiksi ja olennoiksi. Toiset eivät osaa pursottaa täytekakkujen päälle edes tavallista kermavaahtoa.

"Charlie and his Boot" by Laura Loukaides www.facebook.com/LauraLoukaidesCakes #KingCharlesSpaniel #Puppy #Cake #SatinIce

A post shared by Laura Loukaides (@lauraloukaides) on

Antique Wedding Cake by Laura Loukaides Featured in: American Cake Decorating Magazine (Jan 2016) Cake Trends – American Cake Decorating magazine set the challenge “Create an exclusive trend inspired cake for the January issue” and 17 incredible cake artists took on that challenge (and THEN SOME!). Tasked with creating a “Trend forward” cake design for 2016, It is no surprise that the focus for all of the artists were “Trend setting wedding cakes”. Collectively we brainstormed current and emerging trends for cake design- what had taken #Pinterest by storm? What were 2016 brides looking for in a cake design? Each designer took on one trend inspiration and created a cake that not only reflected their trend, but also showed us a glimpse of the future and how we envisioned these individual trends evolving. Unsurprisingly, although we each covered a different and unique cake trend, some similar themes emerged and what we really uncovered is the ultimate emerging trend for 2016! Big thank you to Rebekah of Rebekah Naomi Cake Design for organising this fantastic project, and to American Cake Decorating Magazine for setting the challenge and featuring our work, it's a huge honour!! ❤ #CakeTrends #AntiqueCake #Antique #WeddingCakes #VintageWedding #GrandfatherClock #Gold #SatinIce #Cake #AmericanCakeDecoratingMagazine #ACDMagazine #LauraLoukaidesCakes ? www.facebook.com/LauraLoukaidesCakes

A post shared by Laura Loukaides (@lauraloukaides) on

⏪ Sushi Cake from 2014 ?❤ • #Sushi #SushiCake #FoodCakes #NoveltyCake #SculptedCake #LauraLoukaidesCakes

A post shared by Laura Loukaides (@lauraloukaides) on