Uutuuslaite pelastaa ihmisiä tukehtumiskuolemalta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ruokaan tai vierasesineeseen tukehtuminen on yleisempi kuolinsyy kuin valtaosa ihmisistä edes ymmärtää. Suuri määrä lapsia ja aikuisia menehtyy jopa ruokapöydässä ruokapalan jäätyä jumiin hengitysteihin. Heimlichin ote lienee kaikille tuttu, mutta aina sekään ei auta.

Nyt maailmalla on esitelty uusi ratkaisu samaan ongelmaan. Yksinkertainen LifeVac-laite tulee pelastamaan vielä monia ihmishenkiä, mikäli se yleistyy. Laite on kuin suurikokoinen imukuppi, joka asetetaan potilaan kasvoille ja sen jälkeen vetämällä saadaan aikaiseksi alipaine. Sen olisi määrä irrottaa hengitysteihin takertunut ruoka tai esine.

70 dollarin hintaista laitetta myydään kahta eri kokoa, eli aikuisille ja lapsille tarkoitettuja malleja. Mukana tulee seinäkiinnike, jotta laite olisi tarpeen tullen nopeasti löydettävissä.