NASA julkaisi 360-videon: Tältäkö Trappist-planeetalla näyttää?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

NASA uutisoi eilen tehneensä tieteellisen läpimurron, jossa ulkoavaruudesta on löydetty seitsemän uutta eksoplaneettaa. Planeetat kiertävät 40 valovuoden päässä sijaitsevaa Trappist-1 -kääpiötähteä.

Eksoplaneetoista on nähty verkossa jo erilaisia taiteilijoiden tulkintoja. Nyt NASA on julkaissut 360 asteen videon, joka vie Trappist-1d -planeetan pinnalle. Se paljastaa, miltä planeetalla saattaa tähän asti kerättyjen tietojen perusteella näyttää.

Koska planeetat ovat niin lähellä toisiaan, voitaisiin osa niistä erottaa Trappist-1d:n taivaalla lähes saman kokoisina kuin Kuu Maapallolla. Kolme kääpiötähteä kiertävistä planeetoista sijaitsee elinkelpoisella vyöhykkeellä. Tämän ansiosta niillä voisi olla jopa elämää. Kaikilla seitsemällä planeetalla voi olla vettä.