Euroopan korkein tulivuori Etna purkautui – hurja näky videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Italian Sisialiassa sijaitseva Etna-tulivuori on jälleen purkautunut. Tulivuori aktivoitui tammikuussa, ja tuorein laavan purkautuminen alkoi maanantai-iltana.

Etnan purkaus ikuistettiin näyttäviksi videoiksi ja kuviksi, jotka ovat sittemmin levinneet verkossa. Purkaus näkyi läheisiin Catanian ja Taorminan kaupunkeihin saakka. Euroopan korkein aktiivinen tulivuori on aikaisemmin purkautunut muun muassa vuosina 1991, 2000 ja 2001.

Paikallisten viranomaisten mukaan purkauksen ei uskota aiheuttavan vaaraa paikallisille asukkaille. Associated Press -uutistoimiston mukaan vulkaaniset savupilvet saattavat tosin aiheuttaa muutoksia lentoliikenteeseen.

 

ETNA plays a nightshow…L'ETNA dà spettacolo notturno…Feb. 27th 2017 – about h. 19:30 CET(view from Fiumefreddo – Sicily photo © Alessandro Lo Piccolo

Publié par Alessandro Lo Piccolo sur lundi 27 février 2017