Erottamaton parivaljakko – husky ja pöllö ylimmät ystävykset

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Toisinaan eri eläinlajit muodostavat yllättäviä suhteita keskenään. Nyt venäläinen mies on videoinut kotonaan elävän pöllön ja siperianhuskyn pennun suloisesta kaveruudesta. Koira ja lintu viihtyvät toistensa seurassa ilmeisen mainiosti.

Igor Belyaev on julkaissut Youtubeen videoita erikoisesta lemmikkieläinparista. Yhdellä videolla pörröinen huskypentu nuolee muhkeaa pöllöä omistajansa olohuoneessa. Kaksikosta on kuvattu myös suloisia taltiointeija, joilla ne leikkivät keskenään.

Suomessa pöllöjen pitäminen lemmikkieläiminä on kielletty, vaikka ajatus omasta linnusta onkin kiehtova. Sen sijaan laumassa viihtyvät siperianhuskyt soveltuvat mainiosti aktiiviseen perheeseen, jossa ne pääsevät toteuttamaan lajityypillistä käyttäytymistä. Siperiasta kotoisin oleva rekikoirarotu husky soveltuu erinomaisesti myös seurakoiraksi.