Punaviiniä juova mies muita seksikkäämpi – tutkimus tukee väitettä

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet naiset tuntuvat olevan sitä mieltä, että punaviiniä juova mies on seksikäs ja romanttinen. Instagramissa levisi taannoin kanava, joka oli omistettu kuville, joissa komeat miehet joivat punaviiniä. Nyt tälle ilmiölle on löytynyt tutkimusteitse selitys.

Tutkijat ovat saaneet Metro-lehden mukaan selville, että punaviiniä juovat miehet ovat todella naisten mielestä viehättävämpiä. Miehet voivat luottaa joko pelkkään komean ulkonäkönsä ja punaviinin yhdistelmään, mutta pieniä avuja tarvitessaan heidän kannattaa valita yksi tietty punaviini.

Tutkijoiden mukaan nimenomaan pinot noirin juominen saa miehet näyttämään viehättävämmiltä naisten silmissä. Naisten keho yhdistää pinot noirin rustiikkisen tuoksun feromonien tuoksuun. Feromonit ovat miesten kehon tuottamia hormonien kaltaisia yhdisteitä, joita ihmiset ja eläimet tuottavat yrittäessään viehättää kiinnostuksen kohdettaan.