Mies myy purkitettua ilmaa Sveitsin Alpeilta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Lontoosta kotoisin oleva IT-alan konsultti John Green on keksinyt leipätyönsä ohella mukavan sivubisneksen. Sveitsissä 20 vuotta asunut mies kiipeää säännöllisesti Alpeille pullottamaan puhdasta ilmaa purkkeihin. Sen jälkeen hän myy purkit.

Jokaisen ilmaa täynnä olevan purkin mukana tulee aitoustodistus, jossa kerrotaan purkitetun ilman tarkat koordinaatit. Green kertoo, että ymmärsi puhtaan ilman merkityksen kiivetessään ensimmäisiä kertoja Alpeille. Mies noutaa purkki-ilman noin kolmen kilometrin korkeudesta.

Hän kertoo tuntevansa olonsa kuin uudestaan syntyneeksi hengitettyään sveitsiläisillä Alpeilla ja hän haluaa jakaa olotilan kaikkien kanssa. Mies myy purkkeja kolmessa eri koossa, joista edullisin on puolen litran purnukka noin 90 euron hintaan. Hän lahjoittaa tuotoista 25 prosenttia World Vision -toimintaan, Mirror uutisoi.