Tiede todisti: Naiset tarvitsevat suklaata!

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suklaa tuntuu olevan enemmän naisten kuin miesten himoitsema herkku. Tähän on nyt löytynyt tieteellinen selitys, koska ilmeisesti naisten mieliteko kertoo siitä, että heidän kehonsa tarvitsee välillä suklaata toimiakseen kunnolla.

Suklaa on naisten keskuudessa kaikkein suosituin herkku. Tutkijat ovat saaneet selville, että naisten kehot tarvitsevat suklaata toimiakseen kunnolla. Suklaan syöminen myös rauhoittaa naisten elimistöä ja mieltä vapauttaessaan kehoon hyvänmielen hormonia endorfiinia.

On tutkittu, että suklaan syömisestä osalle naisista tuleva hyvänolontunne on niin voimakas, että se päihittää jopa lottovoiton saamisen, lempimusiikin kuuntelemisen ja rakastumisen. Suklaan ainutlaatuinen yhdistelmä hyvää tuoksua, suussasulavaa rakennetta ja makua tekevät suklaan syömisestä naisille niin nautinnollista.