Outo näky videolle: Miksi kalkkunat kiersivät kuolleen kissan ympärillä?

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Massachusettsissa asuva mies törmäsi taannoin työmatkallaan omituiseen ja karmivaan näkyyn. Tiellä oli kuollut kissa, jonka ympäri käveli lauma kalkkunoita.

Kalkkunat marssivat ruumiin ympärillä kuin suorittaakseen jonkinlaista rtuaalia. Twitter-käyttäjä Jonathan Davis kuvasi oudon tilanteen puhelimensa kameralla, ja jakoi sen sosiaalisessa mediassa. Tapaus herätti runsaasti hämmästystä Twitterissä.

Kalkkunoiden erikoisen käytöksen syy ei ole täysin selvillä edes lintujen asiantuntijoille. Lintutieteilija Daniel Cristol kuvailee Vice-lehdelle näkyä erittäin oudoksi, vaikka kertookin kalkkunoiden seuraavan usein laumansa johtajaa. Hän epäilee lauman johtajan tarkkailleen kissaa kävelemällä sen ympäri.

Kalifornian yliopiston biologiin, Thomas Coombs-Hahnin mukaan linnut näyttävät säikähtäneiltä. Hän ei kuitenkaan osaa kertoa syytä sille, miksi ne kiertävät kuollutta kissaa.