Laukun kantaminen historiaan? Uusi älymatkalaukku seuraa matkustajaa

Lifestyle Matkailu Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Paljon matkustavien ihmisten kannattaa panostaa hyviin ja kevyisin matkalaukkuihin, joita pystyy vetää perässä vaivatta. Huonon matkalaukun vetäminen on lennolle kiiruhtaessa hyvin raskasta ja ärsyttävää, mutta kohta se saattaa olla myös tarpeetonta.

Travelmate-niminen matkalaukku lupaa mullistaa ihmisten kokemuksen matkalaukuista. Älyteknologialla toimiva robottimatkalaukku seuraa omistajaansa suoraan hänen perässään ja tulee samaa vauhtia ihmisen kanssa. Se huomaa myös jos ihmisellä on kiire ja hän alkaa juoksemaan, jolloin matkalaukkukin kiihdyttää vauhtiaan.

Travelmaten voi pakata täyteen ja sen päälle voi asetella myös muitakin laukkuja. Matkalaukku yhdistyy ihmisen puhelimen kanssa ja käyttää GPS-toimintoa pysyäkseen ihmisen vierellä. Matkalaukku pysyy ihmisen perässä vaikeammassakin maastossa ja pystyy myös varomaan muita ihmisiä. Travelmaten pystyy tällä hetkellä ennakkotilaamaan Indiegogo-sivuston kautta.