Haluatko emännöidä ikimuistoiset juhlat? Näillä vinkeillä teet vaikutuksen vieraisiin

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä rakastaa juhlien järjestämistä. Jotta illanistujaisesta tulisi ikimuistoinen, voi juhlien valmistelussa hyödyntää muutamaa vinkkiä. Pienellä vaivannäöllä tavallisista pirskeistä voi muodostua ikimuistoinen illallinen.

Lähetä kutsukortit

Vaikka tänä päivänä on helppo pyytää vieraita juhliin Facebookin tai WhatsAppin välityksellä, on vanha kunnon kutsukortti tyylikäs veto.

Tee paikkakortit

Jos vieraita tulee enemmän kuin kaksi, niin paikkakortit toimivat hauskana lisänä kattaukseen. Suuremman vierasmäärän kanssa kannattaa muistaa istumapaikkojen etikettisäännöt pariskuntiin liittyen.

Istumajärjestys ja kattaus

Ajattele ruokapöytää kattaessa kuin valokuvaaja. Kuinka asetelman tulisi olla, jotta kuvissa näkyisi mahdollisimman paljon vieraita ja kattausta?

Jääkulhot juomille

Pane juomatarjoilut jäillä täytettyihin kulhoihin helposti saatavilla olevaan paikkaan, niin vieraiden ei tarvitse availla jääkaappia.

Tuunatut jääpalat

Mikäli juhlissa tarjoillaan boolia tai tehdään drinkkejä, kannattaa valmistaa etukäteen marjoilla, hedelmillä tai yrteillä maustettuja jääpaloja.

Nimikkodrinkki

Olipa kyseessä tupaantulijaiset, naisten ilta tai erojuhlat, voi iltaa varten suunnitella tietynlaisen nimikkodrinkin. Juoma voidaan nauttia esimerkiksi ennen jälkiruokaa maljan tyyliin.

Pillit ja koristeet

Tarjoiluista tulee pienellä vaivannäöllä näyttävämmät, kun juomiin lisää erikoispillejä tai koristeita. Älä unohda koristella kattausta ja pane lautasliinan päälle vaikkapa kukka!

Pienet alkupalat

Pienet suupalat ovat juhlijoiden mieleen. Väkerrä alkupaloiksi pieniä suupaloja, joita vieraat voivat napostella ennen ruokapöytään siirtymistä.

Menu

Tulosta tarjottavat ruoat tarvittane lisätietoineen ruokalistalle, jotta vieraiden ei tarvitse arvuutella erikseen aterian sisältöä.

Illallispöydän keskipiste ja kynttilät

Pöytään kannattaa luoda kukkien lisäksi näyttävä koriste esimerkiksi hedelmäkulhon tai asetelman muodossa. Draamaa saa pitkillä ja näyttävillä kynttilöillä jalkoineen.

Pidä maljapuhe

Kerro vieraille miksi he ovat tulleet paikalle ja kiitä heitä.

Anna muisto

Anna jokaiselle vieraalle ennen lähtöä samanlainen muisto illasta. Se voi olla joko valokuva tai pieni kukka-astelma. Lahjoissa voi hyödyntää esimerkiksi kattauksessa käytettyjä pöytäkoristeita tai muita edullisia pikkutavaroita.

http://www.purewow.com/home/easy-hostess-tricks

https://www.instagram.com/p/BRcYOTNhj8c/