Valtava kannabisfarmi löytyi ydinpommin kestävästä bunkkerista

Ohhoh! · Tim Isokivi

Iso-Britannian poliisit ovat löytäneet mittavan kannabisviljelmän kylmän sodan aikaisesta pommisuojasta. Wiltshiressa sijaitseva pommisuoja ei ole ollut enää käytössä, mutta rakennus oli säilynyt hyväkuntoisena.

Ydinsäteilyä kestäväksi suunnitellun pommisuojan kätköistä löydettiin tuhansia kannabiskasveja, joiden arvoksi arvioidaan yli miljoona puntaa. Koska bunkkerin ovet ovat lähes läpipääsemättömät, piti viranomaisten odotella kunnes kolme epäiltyä poistui rakennuksesta päästäkseen sisään.

Pommisuoja rakennettiin 1980-luvulla suojelemaan valtion virkamiehiä mahdolliselta ydinaseiskulta. Poliisit pidättivät operaation yhteydessä yhteensä kuusi henkilöä. BBC-uutissivuston mukaan viranomaiset epäilevät kyseessä olleen yksi suurimmista löydetyistä kannabisviljemistä koko maassa.