Kultakala ei kyennyt uimaan – sai kalojen pyörätuolin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monilla liikuntarajoitteisilla koirilla ja kissoilla on nähty erityisesti lemmikkieläimiä varten suunniteltuja pyörätuolia. Nyt hämmästystä on herättänyt sensijaan kala, joka sai liikkumista helpottamaan eräänlaisen pyörätuolin.

Twitter-käyttäjä Taylor Nicole Dean jakoi kuvan kultakalasta, joka kärsii uimarakkoon kohdistuvasta taudista. Sen ansiosta kala ei osaa säädellä kellumistaan, ja oli jumiutunut akvaarion pohjaan pysyvästi. Taylorin eläinkaupassa työskentelevä ystävä Derek keksi kuitenkin ratkaisun ongelmaan.

Derek valmisti kultakalalle apuvälineen, joka muodostui Buzzfeed-sivuston mukaan muoviputkesta, painoista ja styroksin palasesta. Sen ansiosta eläin voi uida muutenkin, kuin ainoastaan pohjan tuntumassa. Taylorin jakama kuva lähti nopeasti leviämään Twitterissä, ja Derekin kekseliäisyys sekä rakkaus eläimiä kohtaan herätti ihastusta sosiaalisessa mediassa.