Turisti ikuisti hurjan näyn – pytonkäärme söi kokonaisen hyeenan

Ohhoh! · Tim Isokivi

Verkossa on nähty viime aikoina useita videoita, joissa käärmeet syövät valtavan kokoisia saaliita. Tuorein tällainen video on peräisin Keniasta, jossa turisti ikuisti rajun näyn kamerallaan.

Hollantilainen Jos Bakker törmäsi tilanteeseen, jossa nelimetrinen kalliokäärme oli saalistanut hyeenan. Käärmeen saaliin arvioidaan painaneen noin 70 kiloa. Bakkerin matkaopas ilmoitti tapauksesta paikallisille tutkijoille.

Fisi Camp -leirin tutkijat Mike Kowalski ja Olivia Spagnuolo suhtautuivat uutiseen ensin skeptisesti. Heidän mukaansa olisi epätavallista, että pyton pystyisi tappamaan hyeenan kaltaisen suurikokoisen ja älykkään nisäkkään. Hyeena pystyisi nimittäin normaalisti tappamaan käärmeen helposti.

National Geographic -lehden mukaan Kowalski ja Spagnuolo totesivat kuitenkin seuraavana päivänä turistin ja matkaoppaan olleen oikeassa. He löysivät paikalliselta suolta reilusti turvonneen kalliokäärmeen joka oli selkeästi syönyt jotain erittäin suurikokoista.