Kuvausryhmä keskellä kaaosta – tulivuori alkoi purkautua kameran vielä käydessä

Ohhoh! · Tim Isokivi

BBC-kanavan kuvausryhmä ja joukko turisteja joutui hengenvaaralliseen tilanteeseen Italian Etna-tulivuorella torstaina 17. maaliskuuta. Tulivuori alkoi odottamatta purkautua, minkä ansiosta alueella olleille ihmisille tuli äkkilähtö.

Verkossa levinneellä videolla nähdään, kuinka kraaterista alkaa yllättäen syökseä ilmoille kuumaa savua, kiviä ja laavaa suurella voimalla. Sen liepeillä olevat ihmiset, kuvaaja mukaanlukien, lähtevät nopeasti juoksemaan pois paikalta.

– Juoksimme alas vuorelta kivien lentäessä ilmassa. Väistelimme palavia lohkareita ja tulikuumaa höyryä. Se ei ollut kokemus, jonka haluaisin kokea uudelleen, BBC:n toimittaja Rebecca Morelle kuvaili Twitterissä.

Kuvausryhmä ja kymmenet turistit selvisivät tilanteesta lievin vammoin. BBC:n mukaan paikalla ollut tulivuoritutkija kuvailee tapahtunutta 30-vuotisen uransa vaarallisimmaksi hetkeksi.